Wie is Eefolve

Het gezicht achter Eefolve is Eveline (Eef)  Bakker, vanuit haar woonboot in Amsterdam maakt ze yoga  tassen. Alles doet ze zelf: het ontwerp- en naaiproces, de fotografie en de webshop. Ze struint langs markten en internet en zoekt in winkels naar originele stoffen van kwalitatief goed en stevig materiaal. Liefst zo kleurrijk mogelijk en met originele prints. Want, kleurrijk dat is zoals Eveline zelf is.

One-of-a-kind

Daarnaast werkt ze met biologisch katoen, waarvan de productie ecologisch, economisch en sociaal duurzaam is. De yogatassen ‘Pistache’, ‘Olive’ en ‘Jungle Fever’ en ‘Purple rain’  zijn daar voorbeelden van. De tassen worden in kleine oplages en stuk voor stuk met de hand gemaakt, daardoor heb je bij aanschaf van een Eefolve altijd een uniek exemplaar in handen. Heb je zelf een bepaalde stof op het oog of tas in gedachten, dan kun je op aanvraag een tas laten uitvoeren in de gewenst stof, afwerking en afmeting.

Meditatief

Als Eveline niet achter de naaimachine zit, dan staat ze als juf voor groep 3 van de bassischool. Naast haar werk in het onderwijs volgde zij de modevakopleiding bij een Marbo Modevakschool. Na haar opleiding maakte Eveline jarenlang haar eigen jurken, rokken en andere kledingstukken. ‘Voor mij heeft met name het naaien een ontspannende, meditatieve werking’, verklaart ze. Ook kan ze er haar creativiteit in kwijt. Haar zus, die yogadocente is en ‘Colourful Yoga’ onder haar hoede heeft,  bracht haar op het idee om yogatassen te maken. Eefolve was een feit. Inmiddels doet ze dat nu vier jaar, met veel plezier en liefde voor de tassen. En dat zie je terug in de frisse en vrolijke ontwerpen.

Eveline maakt ook oogkussens, schouder- en heuptassen en voetversieringen.

TEKST: Astrid Post

http://ohmyyoga.nl/

Eefolve-Eveline Bakker

 

 

 

painting made by Naadartworks

Eefje 11je made by: Naadartworks