Aanbieding!
eco katoen creme

Yoga tas creme eco katoen

34,5000 29,5000

Aantal; 3 stuks

De prijs is exclusief verzendkosten. Voor bestellingen mail naar:   eefolve@gmail.com

Categorie:

Productbeschrijving

Yoga tas biologisch katoen ‘Creme’

Deze yoga tas is gemaakt van stevig biologisch katoen en is creme kleurig. De tas heeft een verstelbare schouderband en is voorzien van een handig afsluitbaar  binnenvakje.

Alle Eefolve producten zijn handgemaakt. Met liefde, zorg en originele kwaliteitsstoffen. De stoffen zijn met de lock machine afgewerkt en met een professionele naaimachine verwerkt.

Deze tas is  70 cm lang en is met ca 58 cm omtrek lekker breed!!  Zo heb je genoeg ruimte voor je yoga-mat, een handdoekje of wat kleding en bijv. een bidon. Het is ook mogelijk een Indiaas sierlint aan deze tas te bevestigen, vraag naar de mogelijkheden!

De katoen teelt beslaat ongeveer 3 procent van al het bebouwde land, maar gebruikt wel 25 procent van alle pesticiden en 10 procent van alle herbiciden. Slechts weinig mensen realiseren zich dat voor een t-shirt ongeveer 150 gram chemische stoffen worden verbruikt in de katoenteelt. Biologische katoenproductie houdt in dat er methoden worden gebruikt die ecologisch, economisch en sociaal duurzaam zijn. Boeren die biologisch werken gebruiken geen pesticiden maar vertrouwen op biologische bemesting, wisselteelt en geïntegreerd pestmanagement. Plantaardig en dierlijk afval wordt gebruikt om het land te bemesten. Vaak combineert men dan katoenteelt met veeteelt en verbouwt men nog eigen groente erbij.
Boeren verkrijgen het label voor biologische teelt alleen als men grond gebruiken die gedurende ten minste drie jaar vrij is van synthetische pesticiden.
Dit levert een grote winst op voor het milieu en voor de gezondheid van de arbeiders op de katoenplantages en de familie.

Door als organisatie of individu biologisch katoen te gebruiken geeft men een duidelijke boodschap af; er moet iets gebeuren om de productie menselijker te maken. Het mag niet zo zijn dat een arbeider van een katoenplantage het werken uiteindelijk met zijn leven moet bekopen vanwege het vervuilde grondwater, wat weer in de gewassen komt, om vervolgens weer op het bordje van de lokale bevolking terecht te komen.
Handmade with Love By Eefolve

eco katoen creme eco katoen creme eco katoen creme

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Yoga tas creme eco katoen” te beoordelen