yogatas biologisch mint groen

Yoga tas van biologisch katoen mint groen

28,5057

Voorraad: uitverkocht

Categorie:

Productbeschrijving

Deze nieuwe lijn Eefolve yoga tassen zijn gemaakt van stevig biologisch katoen.

Dit unieke exemplaar is gemaakt van mint groen biologisch katoen.

De verstelbare schouderband is paars van kleur en de tas heeft een paars sier band uit India.

De tas is voorzien van een handig afsluitbaar  binnenvakje.

Deze tas is  70 cm lang en is met 60 cm omtrek lekker breed. Zo heb je genoeg ruimte voor je yogamat, een handdoekje of wat kleding en bijv. een bidon.

De katoen teelt beslaat ongeveer 3 procent van al het bebouwde land, maar gebruikt wel 25 procent van alle pesticiden en 10 procent van alle herbiciden. Slechts weinig mensen realiseren zich dat voor een t-shirt ongeveer 150 gram chemische stoffen worden verbruikt in de katoenteelt. Biologische katoenproductie houdt in dat er methoden worden gebruikt die ecologisch, economisch en sociaal duurzaam zijn. Boeren die biologisch werken gebruiken geen pesticiden maar vertrouwen op biologische bemesting, wisselteelt en geïntegreerd pestmanagement. Plantaardig en dierlijk afval wordt gebruikt om het land te bemesten. Vaak combineert men dan katoenteelt met veeteelt en verbouwt men nog eigen groente erbij.
Boeren verkrijgen het label voor biologische teelt alleen als men grond gebruiken die gedurende ten minste drie jaar vrij is van synthetische pesticiden.
Dit levert een grote winst op voor het milieu en voor de gezondheid van de arbeiders op de katoenplantages en de familie.

Door als organisatie of individu biologisch katoen te gebruiken geeft men een duidelijke boodschap af; er moet iets gebeuren om de productie menselijker te maken. Het mag niet zo zijn dat een arbeider van een katoenplantage het werken uiteindelijk met zijn leven moet bekopen vanwege het vervuilde grondwater, wat weer in de gewassen komt, om vervolgens weer op het bordje van de lokale bevolking terecht te komen.
Handmade with Love By Eefolve

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Yoga tas van biologisch katoen mint groen” te beoordelen